Anda boleh sekat seseorang daripada profil mereka atau daripada sembang, atas sebarang sebab, pada bila-bila masa.
Sebaik sahaja anda sekat seseorang: mereka hilang daripada Discover, padanan anda, senarai sembang anda dan tab Ports, dan anda hilang daripada milik mereka. Mana-mana padanan yang anda ada dengan mereka tutup serta-merta, dan tiada seorang pun boleh hantar mesej kepada yang lain lagi.
Orang yang anda sekat tidak pernah diberitahu bahawa anda telah menyekat mereka.
Anda boleh batalkan sekatan anda sendiri kemudian, daripada “Blocked users” dalam Settings. Membatalkan sekatan tidak memulihkan padanan yang telah ditutup atau mesej lama.