Incognito, dostępne od poziomu Pearl, ukrywa Twój profil przed wszystkimi w Discover. Wyjątek: jeśli ktoś polubił Cię, zanim włączyłeś incognito, nadal może Cię zobaczyć i się z Tobą dopasować.
Incognito wpływa tylko na przeglądanie. Nie ukrywa Cię na mapie statków ani z informacji o pokrywaniu się portów dla osób, z którymi już się dopasowałeś. Te działają tak samo, niezależnie od tego, czy incognito jest włączone czy wyłączone.
Możesz włączać i wyłączać incognito w dowolnym momencie w Ustawieniach.